Alege tara de destinatie!

Limbajul florilor

Florile insotesc intotdeauna o emotie: primirea sau oferirea lor este un gest simplu dar incarcat de semnificatii. Fiecare floare are propria semnificatie unica si profunda. Culoarea, parfumul, forma, imbogatesc valoarea simbolica a unui moment important sau a unui cadou special care sa transmita iubire, prietenie, recunostinta, afectiune.
In aceste pagini, Interflora doreste sa ofere cateva sugestii pentru a va ajuta sa cunoasteti semnificatiile florilor si ale culorilor si pentru a fi in masura sa comunicati proprile emotii cu fiecare ocazie in cel mai bun mod.


Denumiri si semnificatii ale florilor

...Fiecare floare are mii de semnificatii...
Odata, florile au fost mesagerii dragostei, ai sperantei, ai dorintei, ai iertarii sau a mesajelor de ramas bun, comunicand emotiile si gandurile intr-un mod tacut si secret, dar eficient.
In zilele noastre putem comunica mai usor cu oamenii dragi si adesea cautam in lucrurile mici ceva deosebit pentru a impresiona si a emotiona. O floarea poate sa fie alegerea potrivita pentru o ocazie speciala.
Interflora propune in aceasta sectiune cateva sfaturi pentru a intelege limbajul florilor de la scriitoarea Louise Cortambert. Sub pseudonimul Madame Charlotte de Latour, in anul 1819, a publicat bestseller-ul "Limbajul florilor" in care a analizat si influentele culturii populare care au insotit semnificatia fiecarei flori de-a lungul timpului.


Semnificatia culorii

Culorile sunt foarte importante in viata noastra deoarece ele exprima starea de spirit, emotiile noastre si mesajele pe care dorim sa le transmitem. Inca din perioada Egiptului antic este atribuita fiecarei culori o semnificatie simbolica. In Grecia antica aceasta semnificatie simbolica a culorii avea mare importanta. La fel si in China, India, in Islam dar si in arta crestina timpurie, fiecarei culori i-au fost atribuite mesaje si sentimente. Pentru a darui buchetul perfect persoanei dragi, alegerea florilor ar trebui sa fie legata de mesajul pe care vrem sa-l comunicam. Ar rebui sa se tina cont de culoarea preferata alegand o floare care sa fie de tonalitatea respectiva.


Portocaliu

Portocaliul este rezultatul amestecului culorilor rosu si galben, fiind una dintre cele mai vechi dintre culori. Semnificatia sa emotionala este dorinta. Este legata de energia fizica si mentala, activitate si creativitate. Alegerea culorii portocaliu sugereaza nevoia de a cauta experiente intense. Portocaliul simbolizeaza fericirea, bucuria, satisfactia deplina pentru un succes deja atins.
Interflora recomanda un buchet de Strelitia-pasarea paradisului portocalie pentru o ocazie care marcheaza o mare bucurie.


Albul

Lumina alba contine toate cele sapte culori ale curcubeului. Este culoarea puritatii, a nevinovatiei, a inocentei, nasterii, dar si a preciziei. In arta crestina timpurie se pictau in alb hainele sfintilor, ale celor cu inima curata si ale copiiilor. Albul ofera multa energie, este revitalizant si elibereaza mintea. Poate avea o semnificatie diferita in functie de tonalitate. De exemplu, o tonalitate deschisa simbolizeaza ingenuitate, o tonalitate mai inchisa poate simboliza agresivitate reprimata.
Este cea mai utilizata culoare la ceremonii, mai ales la botez sau comuniune.
Interflora recomanda, cu ocazia unei ceremonii, orhidee albe, simbol al puritatii si al frumusetii.


Albastru

Este culoarea marii si a cerului si simbolizeaza calm si liniste. Este culoarea contemplarii, a armoniei sufletesti si a intensitatii sentimentelor. Privita indelungat, aceasta culoare are un efect linistor. Transmite satisfactie si armonie.
Interflora recomanda: un buchet de trandafiri albastri care sa comunice un mesaj de dragoste intensa si profunda.


Galben

Simbol al soarelui si al intelepciunii dar si culoarea aurului, galbenul sugereaza idealism si actiune. Galbenul este simbolul tineretii si al nemuririi divine, fiind culoarea zeilor.
Interflora recomanda: un buchet de floarea soarelui pentru a reaminti unei persoane dragi de caldura soarelui sau de o imbratisare.


Roz

Rozul este culoarea emotiilor si a sentimentelor. Reprezinta sensibilitate, blandete, caldura si exprima sentimente de dragoste si bunatate. Terapeutic rozul actioneaza asupra sistemului nervos. Se spune ca rozul relaxeaza si ca persoanele care aleg acesta culoare vor putea respinge mai usor tot ce este neplacut.
Interflora recomanda: un buchet de trandafiri roz pentru a exprima prietenia si afectiunea.


Rosu

Rosul este culoarea pasiunii si a iubirii, a dinamismului si a vitalitatii, a senzualitatii, dar si a autoritatii si a mandriei. Este prima culoare a curcubeului, prima pe care copii invata sa o recunoasca, prima culoare careia oamenii, din cele mai vechi timpuri, i-au dat nume. Este culoarea miscarii si a activitatii si exprima dorinta in toate formele sale: dorinta de a ajunge la un rezultat, succes, putere si vitalitate.
In crestinism si in sarbatorile religioase si sacre simbolizeaza pasiunea lui Hristos, credinta, iubirea, puterea, demnitatea, curajul, insa este si culoarea cruzimii si a martirilor.
Interflora recomanda: un buchet de trandafiri rosii pentru a transmite o iubire pasionala si un mesaj care merge direct la inima.


Violet

Violetul este un amestec intre rosu si albastru. Este o nuanta distincta care pastreaza unele proprietati ale celorlaltor culori care i-au dat viata. Violetul poate sugera magie, dorinta realizata, o stare speciala in care dorintele sunt indeplinite.
Interflora recomanda: o emotionanta orhidee Vanda pentru a exprima intensitatea unui vis realizat.