Alege tara de destinatie!
banner_cura.jpg

Sfaturi de ingrijire

In aceasta sectiune dorim sa va dezvaluim cateva secrete pentru a mentine nealterata frumusetea florilor, dar si traditii si surprize legate de lumea florala.


Buchete mixte si trandafiri

Pentru a ne asigura ca destinatarul se va bucura de buchetul primit cat mai mult timp, cateva sfaturi pot fi utile. De exemplu, in cazul in care buchetul este invelit in hartie, inainte de punerea in apa trebuie indepartata hartia si frunzele inferioare si trebuie taiata coada oblic, pentru a permite florilor sa se hraneasca mai bine. Pentru a evita formarea si proliferarea bacteriilor apa trebuie mentinuta curata. Un alt sfat important este sa pastrati florile departe de sursele de caldura, sa evitati schimbarile bruste de temperatura si sa nu le lasati langa fructe, deoarece accelereaza maturarea florilor si le reduce durata de viata.

  cura_1.jpg
                   
cura_2.jpg  

Ingrijirea plantelor

Aproape toate plantele iubesc lumina si o temperatura echilibrata. Ar fi de evitat curentul, fumul si frigul. Plantele cu multe frunze au nevoie de putina apa iarna. Plantele cu flori au in general nevoie de mai multa apa. Fiecare planta are propriile sale nevoi specifice si tuturor ar trebui sa se administreze cantitatatea corecta de ingrasamant.
Florarii Interflora sunt fericiti sa va ofere instructiunile necesare si sa va raspunda la orice intrebare pe care doriti sa o adresati. De exemplu, hortensia si azaleea trebuie udate cat mai des, violeta si cyclamen (pulbere de stele) trebuie udate din partea de jos si nu din partea de sus. In general, pastrati plantele expuse la lumina medie: lumina naturala este cea mai indicata, dar unele plante pot creste si la lumina artificiala din birouri. Aproape toate plantele inflorite trebuie pastrate in zone luminoase, pentru a mentine nealterata culoarea florilor si pentru a ne asigura ca acestea infloresc. Plantele cu frunze trebuie tinute in locuri cu lumina mai redusa. Plantele trebuie sa fie intotdeauna pastrate umede si nu trebuie sa le permitem sa se usuce sau sa se ofileasca, dar evitati sa le udati prea mult sau sa ramana apa in farfurie. De asemenea, trebuie sa evitati udarea frunzelor si excesul de caldura sau de frig.